Find a Franchise

Αναζητείστε με βάση τα δικά σας κριτήρια τα franchise concepts σας ενδιαφέρουν!

Search your concept!

COFFEE ISLAND

Η Νο 1 αλυσίδα καφεστίασης στην Ελλάδα και τη Ν. Ευρώπη, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζει να αναδεικνύει επιχειρηματική ευελιξία και να οραματίζεται το μέλλον με αισιοδοξία και διάθεση ανάπτυξης. Η είσοδος της νέας χρονιάς ήρθε με το άνοιγμα του 400ου καταστήματος της αλυσίδας στην Ελλάδα γεγονός που εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Παρά την πρωτοφανή υγειονομική κρίση η οποία συρρίκνωσε δραματικά τον κλάδο της εστίασης, η Coffee Island κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή των αλυσίδων καφεστίασης, αλλά και να την ισχυροποιήσει περαιτέρω, ανοίγοντας 24 καινούρια καταστήματα και ενισχύοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στις αντίστοιχες περιοχές. Παράλληλα, το πλάνο ανάπτυξης της αλυσίδας, για το α’ εξάμηνο του 2021 περιλαμβάνει το άνοιγμα 20 νέων καταστημάτων στην Ελλάδα και 2 στην Κύπρο.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ - 400 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το 400ο κατάστημα «σταθμός», στο αναπτυξιακό της πλάνο, εντάσσεται στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchise), έχει έκταση 70 τ.μ. και βρίσκεται στην Πάτρα, την πόλη από την οποία η εταιρία ξεκίνησε το 1999 με το πρώτο της κατάστημα, στην οποία εδραιώθηκε και συνεχίζει να διατηρεί τα κεντρικά γραφεία και τις μονάδες παραγωγής & αποθήκευσης, απασχολώντας 210 εργαζόμενους.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται στο Νότιο Πάρκο της παραλίας Πατρών, ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο της πόλης. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ενισχύει ακόμα περισσότερο τη δυναμική του δικτύου στην πόλη, χωρίς να πλήττει τα συμφέροντα άλλων καταστημάτων της αλυσίδας, κάτι που αποτελεί απαράβατη δέσμευση της εταιρείας προς τους συνεργάτες του δικτύου της.

COFFEE LITTLE ISLAND – ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Το 2021 μια χρονιά εξίσου απαιτητική για τον Κλάδο, παραμένει ως βασική προτεραιότητα της εταιρίας, όχι απλά η ποσοτική, αλλά κυρίως η ποιοτική ανάπτυξη του δικτύου της με ακόμα μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά, τόσο μέσω των κλασικού τύπου καταστημάτων της, όσο και μέσω του νέου μοντέλου “ Coffee Little Island”.

Το Coffee Little Island, είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο καταστημάτων που δημιούργησε η εταιρία. Στόχο έχει να καλύψει τη ζήτηση μικρότερων αγορών, με χαμηλά πληθυσμιακά μεγέθη, έντονη τουριστική κίνηση και εποχικότητα καθώς και περιφερειακές περιοχές μεγάλων αστικών κέντρων. Πρόκειται για μία μικρογραφία των υπαρχόντων καταστημάτων της αλυσίδας, τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν σε μικρούς χώρους ή να πάρουν τη μορφή  ως shop in shop, καντίνα ή pop-up store.

Το μοντέλο του Coffee Little Island έχει ήδη προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και εφαρμοστεί σε 6 σημεία όπως στα Μάλια Κρήτης, Κάρυστος Ευβοίας, Φάρσαλα κ.α.

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Την ίδια στιγμή, αρχές Απρίλιου ξεκίνησε η λειτουργία του νέου καταστήματος στην Ελβετία, και συγκεκριμένα στο Υβερντόν. Το νέο αυτό κατάστημα βρίσκεται στην καρδιά του ολοκαίνουργιου, μοντέρνου και άκρως πρωτοποριακού κέντρου EXPLORiT Business & Services.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κέντρο το οποίο μπορεί να παρομοιαστεί ως μια μίνι πόλη της Επιστήμης και της Βιομηχανίας, καθώς διαθέτει δύο ορόφους αφιερωμένους σε νεαρούς εφήβους και μικρά παιδιά, με έμφαση στην επιστήμη, την τεχνολογία, την ενέργεια, την εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και του διαστήματος. Στο κέντρο θα δραστηριοποιηθούν πάνω από 50 επιχειρήσεις

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η καινοτομία συνιστά βασικό πυλώνα δράσης της αλυσίδας σε όλους τους τομείς της. Έτσι η αλυσίδα, ειδικά σε αυτή την πρωτόγνωρη φάση, αναπτύσσει διαρκώς τα digital εργαλεία της.

Πρωταρχικός στόχος της, είναι όλοι οι καταναλωτές, πανελλαδικά, να έχουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους προϊόντα και στο δικό τους μοναδικό καφέ, εύκολα και με ασφάλεια.

Η δυνατότητα αποστολής των προϊόντων του Καφεκοπτείου σε όλα τα σημεία της χώρας μέσα από online παραγγελίες είναι ήδη, εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενεργή ενώ παράλληλα, το My Coffee Island ΑΡΡ καθώς και το e-shop της Coffee Island (CoffeeIsland.gr) αναβαθμίστηκαν και νέες υπηρεσίες έχουν προστεθεί .

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία Skip the Line με την επιλογή της οποίας ο καταναλωτής μπορεί να κάνει την παραγγελία του παραλαμβάνοντας την ώρα που θέλει και από το κατάστημα που τον εξυπηρετεί την παραγγελία του ανέπαφα και χωρίς αναμονή. To Coffee Mates, ήρθε να απαντήσει στην ανάγκη για επικοινωνία. Ο καταναλωτής μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να στείλει σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε, στην Ελλάδα, είτε ρόφημα είτε προϊόντα του Καφεκοπτείου, μαζί με ένα προσωπικό μήνυμα.

Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ COVID SHIELD

Για την Coffee Island η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Γεγονός που επισφραγίστηκε και από την πιστοποίηση Covid Shield που έλαβε την περασμένη χρονιά για όλα τα καταστήματα του δικτύου της, από τον ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα TÜV Austria.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Coffee Island αποτελεί την πρώτη αλυσίδα καφεστίασης στη χώρα μας, που λαμβάνει την πιστοποίηση αυτή.

ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΙΟΝ

Στην πορεία της εξέλιξης και της ανάπτυξης η αλυσίδα διατηρεί αναλλοίωτες τις αρχές και τις βάσεις της. Μένοντας πιστή στη φιλοσοφία του εκδημοκρατισμού του specialty καφέ, η εταιρία ξεκινάει την τρίτη δεκαετία της, συνεχίζοντας να «υπηρετεί» σταθερά το motto της, «Μοναδικός Καφές για Μοναδικούς Ανθρώπους», με τους εξερευνητές της να αναζητούν διαρκώς, ανά τον κόσμο, φάρμες που κρύβουν μοναδικούς κόκκους & αρώματα καφέ.

Η Coffee Island, άλλωστε ήταν εκείνη που άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά του καφέ υποστηρίζοντας την άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς, ή συνεταιρισμούς, στις χώρες παραγωγής καφέ. Θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της, το direct trade αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να δημιουργήσει συνεργασίες εμπιστοσύνης και να καλλιεργεί προσωπικές σχέσεις με τους παραγωγούς καφέ, με το 90% του καφέ να εισάγεται απευθείας από τις φάρμες.